11 decembrie 2010

The lament of my daffodils

In vacant or in pensive mood,
They flash upon that inward eye
Which is the bliss of solitude;
And then my heart with pleasure fills,
And dances with the daffodils.


Ce se intampla cand simti cum se sparg in tine niste ani?
Seara trecuta am resimtit replicile unor cutremure de mult uitate. E ciudat cand Vechiul intalneste Noul si observa ca sunt gemeni. Isi mangaie chipurile ... se privesc in ochi ... isi simt respiratia calda sau rece dupa caz. Se saruta si isi strivesc buzele intr-un freamat coplesitor precum cel al unei cascade tumultuoase.
Apoi pornesc la o plimbare cu masina.
Este momentul in care observi ca viata ta se afla intr-o rascruce. Intersectia aceasta prin care circula o multime de idei si ganduri care mai de care mai senzationale este mai nociva decat fumatul pasiv intr-un bar de rockeri pentru care ti-ai creat deja anticorpi dar care totusi te ucide incet; noxele acestor idei sunt catastrofale pentru bietul tau strat de ozon care ti-a mai ramas. Fiecare banda din intersectie iti intra in nas si iti patrunde in plamani si se invarte apoi in jurul sufletului tau. Ajungi sa simti mirosul de asfalt incins provocat de viteza fiecarei idei si te intrebi de ce dracu' nu ai o echipa de politie sa domoleasca traficul acesta infernal.
Intr-un final, Vechiul si Noul ies pe prima iesire la dreapta. Brusc. Fara intrebari. Si fara idei. Si fara principii. Observa lacul in care s-au innecat de atatea ori si pe malul caruia au facut pace in cele mai bizare pozitii. Se lasa seara si dansul narciselor le bucura vazul.
Se aseaza sub o salcie si privesc asfintitul. Este secunda tacerii si este momentul adevarului. Este seara ultimei nopti de dragoste dinaintea primei nopti de razboi din sufletul tau.
Si brusc tresari. Este ora 15:35. Este weekend. Ai curatenie de facut si de strans rahat de pisica de dupa aragaz. Pisica aceasta doarme in patul tau si te intrebi daca viseaza atunci cand tresare in somn?
Momentul adevarului a venit si este mai pregnant acum decat oricand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu